Publicaties

De gemeenschap Emmanuel werkt samen met de uitgeverij Betsaïda om boeken gepubliceerd door de gemeenschap Emmanuel ook beschikbaar te maken in Vlaanderen en Nederland.

Onze publicaties in het Nederlands:

Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?

Meneer hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent“Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?” is de nachtelijke vraag die een Vlaamse godsdienstleerkracht kreeg van enkele studenten. In plaats van meteen te antwoorden is hij samen met hen op zoek gegaan naar wat mensen duurzaam gelukkig maakt.

Met dit boek brengen ze een positieve getuigenis, met verrassende verwijzingen naar films, muziek en verhalen, die een bron van inspiratie kunnen zijn in ieders eigen weg doorheen het leven.

Bestel dit boek

 

Ontsnapt uit Kigali

Ontsnapt uit KigaliRwanda, april 1994. Jean-Marie is Hutu, zijn vrouw Stéphanie is Tutsi. In enkele uren verandert de wereld om hen heen in een hel. Op hun vlucht voor de gruwelen ontsnappen ze meermaals aan de dood. Ze verstaan hun redding als een verantwoordelijkheid en een opdracht. Na de genocide keren ze terug naar hun vaderland om zich in te zetten voor vrede en verzoening.

François-Xavier Ngarambe en Yvonne-Solange Kagoyire komen beiden uit Rwanda en zijn ethnische Tutsi’s. Tijdens de genocide in 1994 worden ze uitgeleverd door hun land. Reeds in 1995 keren ze er terug om te helpen bij de wederopbouw. Yvonne-Solange werkt als secretaresse. François-Xavier is van opleiding historicus, hij schrijft boeken en componeert muziek.

Jean-Marie Twambazemungu stamt eveneens uit Rwanda; hij is Hutu. Ook Jean-Marie en zijn vrouw Stéphanie overleven de genocide. Van 1995 tot 2009 werkt Jean-Marie voor de NGO Fidesco als verantwoordelijke voor een centrum voor straatkinderen in Kigali.

Bestel dit boek

 

Woorden van Vuur

Woorden van vuurPierre Goursat ( * 1914 - † 1991), de stichter van de Gemeenschap Emmanuel, heeft weinig op schrift gesteld. Als man van gebed waren zijn onderrichtingen en raadgevingen echter woorden van vuur.

De Woorden van Vuur in dit boek tonen ons de rijke persoonlijkheid van Pierre Goursat en de wijze waarop hij mensen voorbereidde op de realisatie van een christelijk en evangeliserend ideaal, op concrete wijze beleefd doorheen hun werkzaamheid in de wereld.

Dit boek wordt gekenmerkt door eenvoud en vreugde. Het nodigt uit om in alle rust te lezen en te herlezen.

Bestel dit boek